2022 Porsche Macan je hitrejši, pametnejši in lepši - Actinia Cars
26/07/2021

2022 Porsche Macan je hitrejši, pametnejši in lepši

Porsche je pred kratkim že predstavil prenovljenega Macana, ki bo verjetno zadnji s klasičnim pogonom na notranje izgorevanje, preden prihodnje leto predstavijo popolnoma električno novo generacijo priljubljenega SUV-a.

S prenovo smo izgubili najhitrejšo Turbo različico, nekaj dodelav je bila deležna tudi notranjost, v naboru motorizacije pa ne boste več našli 3.0 litrskega šestvaljnika. Tako je vrh ponudbe zasedla bolj športna GTS različica, ki bo tako kot različica S opremljena z novim 2,9 litrskim V6 motorjem z dvema turbinama.

Ta motor bo v šibkejši S različici zagotavljal 380 konjskih moči in 520 Nm maksimalnega navora, kar bo v kombinaciji s sedem stopenjskim dvosklopčnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom, dovolj za pospešek do stotice v 4,6 sekunde in končno hitrost, ki znaša 259 kilometrov na uro. Isti motor bo z nekaj dodelavami v GTS različici zagotavljal zajetnejših 440 konjskih moči in 550 Nm navora, kar bo s Sport Chrono paketom dovolj za pospešek do stotice v 4,3 sekunde in končno hitrost, ki se bo ustavila pri 272 kilometrov na uro.

Različica GTS bo opremljena tudi z novimi zavorami, ki imajo na površini tanko plast iz volframovega karbida za katere Porsche pravi, da se obrabljajo precej manj od klasičnih zavor, a so hkrati precej cenejše od keramičnih. Poleg tega GTS sedi tudi nekoliko bližje k tlom, športno vzmetenje pa je nekoliko bolj čvrsto z drugačno kalibracijo blažilcev.

Poleg različic S in GTS, bo vstop v svet Porsche SUV-jev predstavljala običajna različica Macana, ki jo bo poganjal že znani 2.0 litrski štirivaljnik. Ta bo zagotavljal 265 konjskih moči in 400 Nm maksimalnega navora, kar bo dovolj za pospešek do stotice v 6,2 sekunde (s paketom Sports Chrono) in končno hitrost 232 kilometrov na uro.

Kaj je novega v notranjosti? Macan je po novem opremljen z analogno uro, največja novost pa je nova centralna konzola, ki ima namesto klasičnih tipk po novem t.i. ‘touch point’ tipke. Krajša je tudi prestavna ročica, ki je našla svojo pot iz modela 911, enako pa vela tudi za različne volanske obroče, ki so ravno tako vzeti direktno iz modela 911.

Na zunaj boste prenovljeni model le stežka ločili od prejšnjega. Tisti z nekoliko boljšim očesom, boste opazili nekoliko spremenjeno prednjo masko in spremenjen prednji odbijač, zadaj pa boste opazili novi difuzor. Kupci se lahko odločajo tudi med sedmimi novimi platišči v velikostih od 19 pa do 21 palcev, model GTS pa ima še posebne, bolj izrazite pragove, belo-prozorne zadnje luči, športni izpuh in platišča, ki so namenjena posebej za model GTS.

Avtor: Luka Janežič