Brabus v svojem stilu ustvaril 800 'konjsko' pošast - Actinia Cars
31/08/2021

Brabus v svojem stilu ustvaril 800 ‘konjsko’ pošast

Znana nemška tuning hiša, ki se ukvarja izključno s predelavami vozil Mercedes-Benz, je skupaj s podjetjem Fostla, v roke končno dobila njihovo najmočnejšo limuzino oziroma bolj natančno, štirivratnega coupeja.

Govorimo seveda o modelu Mercedes-AMG GT 63 S, ki je popoln avtomobil za tiste, ki si želijo tipične brutalne AMG izkušnje, združene s praktičnostjo, udobjem in luksuzom. Še najbolj direktna tekmeca sta Audi RS7, ter BMW M8 Gran Coupe, tisti, ki bodo kupovali avtomobil v tem cenovnem in zmogljivostnem razredu pa zagotovo ne morejo mimo Porsche Panamere Turbo S E-Hybrid.

V osnovi ga poganja 4.0 litrski twin-turbo V8 motor, ki proizvaja kar 630 konjskih moči. To je v kombinaciji z inteligentnim štirikolesnim pogonom in avtomatskim menjalnikom dovolj za pospešek do stotice v vsega 3,2 sekunde, skupaj z dobro uglašenim podvozjem pa je to s časom 7 minut in 28 sekund dovolj celo za naslov najhitrejšega luksuznega avtomobila na slovitem Nurburgringu.

A očitno takšnih, ki mislijo, da to vseeno ni dovolj, ni tako malo kot bi si morda mislili. Kar dva tuning specialista – Brabus in Fostla, sta tako združila moči in skupaj ustvarila pravo pošast. Z brabusovim PowerXtra B40S-800 paketom, AMG GT 63 S sedaj razvije tudi 1.000 Nm maksimalnega navora, skupaj s prej omenjenimi 800 konjskimi močmi pa je to dovolj za pospešek do stotice v le 2,9 sekunde in končno hitrost, ki se ustavi šele pri 315 kilometrih na uro.

Mercedes AMG GT 63 S s časom 7 minut in 28 sekund že v standardni obliki velja za najhitrejši štirivratni luksuzni avtomobil na slovitem “zelenem peklu”, Brabus pa se je odločil, da tudi to ni dovolj hitro in dodal še dodatnih 170 konjskih moči.

Poleg zmogljivostnega paketa je avtomobil dobil tudi brabusov ‘body kit’, ki med drugim vključuje velik zadnji difuzor, kopico oznak ter kovana Brabus monoblock Z platišča v velikosti 21 palcev spredaj in 22 palcev zadaj. Platišča so obuta v pnevmatike Pirelli P Zero, cel avtomobil pa je po zaslugi podjetja Fostla ovit v zanimivo Badlands Green zeleno folijo. 

Veliko sprememb je tudi v notranjosti, kjer je največja novost t.i. zveznato nebo, ki spominja na sloviti Starlight strop v prestižnih modelih znamke Rolls Royce. Poleg tega takoj opazimo obilico karbonskih vlaken in impresivna školjkasta sedeža, ki sta se vsaj malo oddolžila tistim v novemu BMW M5 CS. Poleg tega izrazito oblikovana zadnja sedeža omogočata, da bosta tudi zadnja potnika lahko uživala v bolj dinamični vožnji, opreme pa je seveda, kot se za luksuzni avtomobil spodobi, na pretek.

Zagotovo ne bo majhna niti cena, ki bo tistim nekaj srečnežem odprla vrata v svet brabusove brutalnosti in ekskluzive.

Avtor: Luka Janežič