Novi BMW serije 2 sedaj tudi z M Performance dodatki - Actinia Cars
13/09/2021

Novi BMW serije 2 sedaj tudi z M Performance dodatki

BMW je ravnokar predstavil cel asortiman M Performance dodatkov za novo serijo 2, ki ciljajo na zahtevnejše kupce.

V kolikor vam je izgled običajnega dvovratnega kupeja v obliki novega BMW serije 2 premalo drzen, lahko vedno izberete tovarniški M Sport paket, ki videz dodatno začini in naredi celoten avtomobil bolj agresiven. Še vedno pa obstajajo ljudje, ki jim to še zdaleč ni dovolj, a si hkrati želijo kvalitetnih karbonskih dodatkov, ki jih je odobrila tovarna in ne nekih cenenih kitajskih polizdelkov. Tega se zaveda tudi BMW, zato je s svojo uspešno M Performance linijo tokrat opremil tudi novo serijo 2.

Na prednjem koncu najprej opazimo podaljšek prednjega odbijača, ki je, tako kot večina ostalih dodatkov, narejen iz karbonskih vlaken. Kupci lahko naročijo tudi karbonski prednji ledvički, dva različna dizajna karbonskih pokrovov vzvratnih ogledal in dodatke na stranskih pragovih. Že samo ti dodatki k izgledu serije 2 dodajo veliko ‘agresije’, vendar gredo kupci lahko še korak dlje, če si želijo izstopati. Govorimo o značilnih črnih nalepkah ob straneh avtomobila, po novem pa je lahko podobna črna nalepka tudi na pokrovu motorja.

Dodatki se nadaljujejo tudi na zadku avtomobila kjer nas najprej pozdravi karbonski t.i. lip spojler, ki skupaj z agresivnim difuzorjem lepo zaokrožita celoten izgled in poskrbita za manj kontroverzen zadnji konec. Poleg karbonskih dodatkov imate pri zunanjemu izgledu na izbiro tudi nekaj različnih M Performance platišč in rdeče zavorne čeljusti.

Pri BMW pa niso pozabili niti na notranjost, kjer lahko dodate karbonski prestavni ročici in karbonske dodatke po celotni kabini. Potem je tukaj še v alkantaro odeta sredinska konzola, športni sedeži s karbonskim hrbtiščem, M Performance volan, tepihi in M Performance prestavna ročica.

Cenik zaenkrat še ni znan, zagotovo pa bodo dodatki pri bodočih kupcih precej popularni. Še posebej nam je všeč zadnji spojler in temna platišča z dodatkom rdečih zavornih čeljusti. Sami dodatki so  nekoliko bolj konzervativni kot tisti na modelih M3 in M4, kar lepše sovpada z linijami avtomobila.

Vrh ponudbe še vedno predstavlja zmogljivi BMW M240i xDrive, kmalu pa se nam obeta pravi BMW M2. Komaj čakamo!

Avtor: Luka Janežič